torsdag den 26. juli 2012

Mirabella = Tabte muligheder

Mirabeller er ofte ensbetydende med forspildte muligheder. Men orker man plukke, kan den veludviklede blommesmag udnyttes i såvel det søde som det salte køkken??

Sjovt nok - hvis man er ven af Google, og leder efter en opskrift på Mirabella marmelade - så dukker der et par artikler op hvor det går op for mig, at Mirabella træet er ret så overset og uanseeligt men med masser af rigdom og himmelske blommer :)

Tja... lidt er der vist om det - det tog mig i omegnen af 5 års tid, der hvor jeg boede før, hvor jeg opdagede, at det fine træ som kommer med de smukkeste hvide blomster i det tidlige forår rent faktisk har spiselige frugter ;/

Læs selv artiklen her: http://www.spisbare.net/2/mirabeller

MEN nu har jeg lavet Mirabella marmelade før, og det smager fantastisk. Sidste år var det ridebanens træer der blev plynret, iår er det vores eget træ i haven.

Det jeg ikke vidste var, at man også kan lave chutney ud af Mirabella og det må da prøves.. så alt imens jeg gik og tumlede med at lave mit bålsted, stod de og snurrede på komfuret. Resultatet: Super lækker marmelade og en himmelsk chutney, som jeg forestiller mig passer fint til kød eller risretter o.lign. - det blir ihvertfald testet iaften :)

Dagens resultat :)

 Vil du selv give dig i kast, så er opskriften lige her:

500 gr. Mirabella
1 1/2 dl vand
300 gr. sukker - husk at smage til
2 spsk citronsaft
1 stort æble, gerne en syrlig slags (jeg brugte jonagold)

For at lave chutney, tilføjer du blot:

1-2 kviste frisk timian - alt efter hvad du synes smager godt
Chilli, kerner fra 1-2 chillier alt efter hvor stærk den skal være
1 tsk ingefær







Ingen kommentarer:

Send en kommentar